Het traject

Het traject bestaat uit verscheidene onderdelen, die hieronder worden beschreven.

OriŽnterend telefonisch gesprek
In een oriŽnterend telefonisch gesprek bepalen we samen of ik degene ben die u kan helpen bij uw hulpvraag. Indien dit het geval is, maken we meteen een afspraak voor een intakegesprek. In principe is er geen wachtlijst.

Het intakegesprek
In het intakegesprek vormen we ons samen een beeld van uw situatie en formuleren we uw hulpvraag. Aan de hand van uw hulpvraag en uw wensen bepalen we welk soort traject het meest geschikt is voor u. Afhankelijk van het soort traject bepalen we eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Vervolggesprekken
Na de intake volgen de vervolggesprekken. Een gesprek duurt een uur. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende, soms is langere begeleiding of behandeling nodig. Om de tijd tussen de gesprekken zo goed mogelijk te benutten, krijgt vaak u aan het einde van een gesprek vragen of opdrachten mee waar u thuis mee aan de slag kunt. Gedurende het proces evalueren we regelmatig uw voortgang.

De afsluiting
Als u uw doelstelling bereikt heeft, eindigt het traject met een afsluitend gesprek. In dit gesprek evalueren we het gehele traject. Hierbij staan zowel uw voortgang als uw proces centraal.

Extra mogelijkheden
Mocht u tussen de gesprekken door extra begeleiding willen of niet in staat zijn naar de locatie te komen, dan is het in overleg mogelijk om gebruik te maken van huisbezoeken, telefonisch contact en email.Copyright: Valkema Coaching & Counseling